Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Passagiers die onwel werden op Transavia-vlucht uit ziekenhuis

De twee passagiers die vanochtend onwel werden aan boord van een Transavia-vlucht van Schiphol naar Antalya hebben het ziekenhuis na enkele uren verlaten. Het is niet duidelijk wat de medische onderzoeken hebben uitgewezen, noch of ze hun vakantie hebben voortgezet.

Vlucht HV163 vertrok om 6 uur met 185 mensen aan boord vanaf Schiphol. Na een uurtje informeerde het cabinepersoneel of er een dokter aan boord was, omdat steeds meer passagiers flauwvielen en zich daarna doodziek voelden. Acht volwassen vakantiegangers die op verschillende plaatsen in het vliegtuig zaten, waren zo beroerd dat de gezagvoerder zich genoodzaakt zag in Wenen te landen.

Zes mensen werden op het vliegveld onderzocht en konden hun reis naar Antalya vervolgen met een vervangende vlucht. Het vliegtuig waarin de mensen onwel werden is teruggevlogen naar Amsterdam. Daar zal het toestel verder onderzocht worden.

Transavia kan nog niet zeggen waardoor de passagiers onwel werden. Mogelijk was er iets in het aircosysteem van het bewuste vliegtuig waardoor de mensen ziek werden. Passagiers melden dat ze 'een vreemde lucht roken' toen de mensen onwel werden.