Een toestel van de Turkse prijsvechter Pegasus Airlines.
Volledig scherm
Een toestel van de Turkse prijsvechter Pegasus Airlines. © AFP

Passagiers vliegtuig geëvacueerd in Düsseldorf nadat wiel vlam vat

Op de luchthaven van het Duitse Düsseldorf zijn alle passagiers van een vliegtuig van de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines geëvacueerd nadat een van de wielen vlam vatte. Dat melden de luchthavenautoriteiten. Het is het tweede incident met de Turkse prijsvechter deze maand.

Het wiel van de Airbus A320, die vertrokken was uit Istanboel, vloog vlak na de landing in Düsseldorf in brand. Op dat moment waren behalve de crew nog 163 passagiers aan boord van het vliegtuig. De passagiers moesten via de noodglijbanen het vliegtuig verlaten. Niemand raakte gewond.

Het vuur zou uit zichzelf zijn gedoofd voordat de brandweer ter plaatse was. Wat de brand veroorzaakte is voorlopig nog onduidelijk.

Eerder deze maand, op 5 februari, schoot een Boeing 737 van Pegasus van de baan na de landing in Istanboel, waarna het in drie stukken brak. Daarbij kwamen drie mensen om het leven.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.