‘Patholoog overtuigd van zelfmoord Epstein’

Een lijkschouwer in New York is ervan overtuigd dat de omstreden miljardair Jeffrey Epstein zelfmoord heeft gepleegd. Dat heeft een gemeenteambtenaar tegen The New York Times gezegd. Patholoog Barbara Sampson brengt het zelf nog niet naar buiten, omdat ze eerst alle testresultaten af wil wachten.

De doodsoorzaak is ook nog niet met volledige zekerheid vastgesteld, maar het lijkt erop dat Epstein zichzelf heeft opgehangen in zijn cel. Op verzoek van de familie van de rijke zakenman keek een particuliere lijkschouwer mee tijdens de schouw. Die is inmiddels afgerond.

 De miljardair stond niet meer onder verscherpt toezicht, terwijl hij al eerder een zelfmoordpoging zou hebben ondernomen. Hij zou volgens de regels met een andere gedetineerde op cel worden geplaatst, maar dat gebeurde niet.

De bewakers van Jeffrey Epstein waren volgens de bron  ‘overwerkt’ door een gebrek aan personeel. Een van de beveiligers werkte al vijf dagen achter elkaar langer dan zijn normale werktijden. Epstein zou in de nacht voor zijn dood niet om de 30 minuten zijn gecheckt, volgens de bron.

Misbruik

De zakenman, vriend van beroemdheden en politici als Donald Trump en Bill Clinton, wordt ervan verdacht minderjarige meisjes te hebben misbruikt. De advocaat van een aantal vrouwen die hem hebben aangeklaagd, zegt dat er beslag op het landgoed van Epstein wordt gelegd om zo aan de schadeclaims te kunnen voldoen.

Epstein zou systematisch tienermeisjes hebben misbruikt. De jongsten zouden ongeveer 14 jaar zijn geweest. Het misbruik vond in ieder geval plaats tussen 2002 en 2005. De zakenman zou de meisjes ook aan vrienden en zakenpartners ‘hebben gegeven’.

De arrestatie van Epstein heeft voor veel beroering gezorgd. Politici suggereren van elkaar dat ze iets te maken hebben met de zelfmoord. Complotdenkers wijzen op een adresboek van de rijke zakenman waar veel bekende namen in staan. Er is echter geen bewijs gevonden voor een link tussen de bekende namen en seksueel misbruik. Epstein mengde zich graag tussen bekendheden en andere rijke families. 

Jeffrey Epstein
Volledig scherm
Jeffrey Epstein © AP
  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”