Volledig scherm
© BKB

'Patiënten van kliniek moeten zich melden'

De politie roept alle patiënten die in de omstreden kankerkliniek van Klaus Ross zijn geweest, dringend op zich te melden.

Volledig scherm
© Klaus Ross Centrum

"Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten", verklaren de autoriteiten.

Het Openbaar Ministerie in Krefeld is niet bereikbaar om toe te lichten wat het risico is. Wel staat vast dat nog twee vrouwen uit Nederland in het ziekenhuis liggen na een behandeling door Ross.

Alternatieve behandelmethode

Eerder werd al duidelijk dat drie mensen zijn overleden kort nadat zij met de alternatieve behandelmethode in het Duitse Bracht gestart waren. Het gaat om Joke van der Kolk (43) uit Wijk en Aalburg, Leentje Callens uit het Belgische Beveren en Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn. Zij werden allemaal op woensdag 27 juli behandeld en kregen volgens nabestaanden glucoseblokkers via een infuus.

Politie en justitie in Nederland ondersteunen het onderzoek van de Duitsers, naar eigen zeggen omdat de kliniek 'door veel Nederlanders' bezocht werd.

Quote

Er is op dit moment een concreet gezond­heids­ri­si­co voor patiënten

Autoriteiten