Volledig scherm
© ANP

Paus binnenkort te volgen op Twitter

Paus Benedictus XVI is vanaf maandag met een eigen account aanwezig op Twitter. De nieuwste ontwikkeling in de kerkelijke aanwezigheid in de sociale media wordt opgeluisterd met een persconferentie, waaraan onder anderen de president van de Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatie, aartsbisschop Claudio María Gelli, deelneemt.

De paus is volgens zijn woordvoerder niet van plan persoonlijk alle Twitterberichten te plaatsen. Daarvoor maakt de 85-jarige kerkleider gebruik van de diensten van onder anderen de Amerikaan Greg Burke, die dit jaar als adviseur voor de Vaticaanse persdienst is aangetrokken.

Benedictus twitterde in juni vorig jaar voor het eerst. 'Lieve vrienden, ik heb zojuist www.news.va gelanceerd. Geloofd zij onze Heer Jezus Christus! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus XVI', luidde zijn eerste tweet.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.