Volledig scherm
Paus Franciscus wijst zondag naar zijn tablet waarop de app Click To Pray is geïnstalleerd. © AP

Paus Franciscus komt met eigen app: Click To Pray

Paus Franciscus heeft zijn eigen app. Dat meldt het Vaticaan. De applicatie Click To Pray moet mensen met elkaar verbinden en gebruikers kunnen ook gebeden met elkaar uitwisselen.

De app, die is te downloaden voor smartphones, is beschikbaar in zes verschillende talen. Click To Pray roept drie keer per dag op tot gebed, je kunt zelf de tijden instellen. Naast de app heeft paus Franciscus ook al een tijdje een account op Twitter en Instagram.
Opmerkelijk is dat de 82-jarige herhaaldelijk heeft gezegd dat sociale media een gevaar kunnen zijn. Hij zegt dat die er voor kunnen zorgen dat het directe contact tussen mensen verloren kan gaan.

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.