Volledig scherm
Paus Franciscus afgelopen zondag. © afp

Paus Franciscus werkte als uitsmijter in nachtclub

Paus Franciscus heeft afgelopen weekend toegegeven dat hij tijdens zijn jeugd in het Argentijnse Buenos Aires een wel heel apart baantje had: uitsmijter in een nachtclub.

Franciscus deed zijn bekentenis zondag tijdens een informeel gesprek met enkele parochianen van een Romeinse parochie, waar hij de eucharistieviering opdroeg. Dat schrijft de Vaticaanse krant Osservatore Romano.

Dat de paus een technisch diploma in de chemie heeft, enkele jaren in een laboratorium heeft gewerkt, en ook nog professor in de literatuur was, was al bekend, maar deze tijdelijke baan is wel heel opmerkelijk.

De ervaring die de paus tijdens zijn werk als uitsmijter en als professor opdeed, heeft hem naar eigen zeggen wel geholpen in zijn huidige functie. 'Omgaan met mensen die voor last zorgden in de nachtclub leerde me het geheim om om te gaan met gelovigen die nu ontgoocheld zijn in de Kerk.'

Volgens Franciscus is 'hoop' het belangrijkste concept. 'Net zoals Petrus moet je altijd een antwoord klaar hebben voor mensen die je een reden vragen om de hoop te bewaren.'