Paus Franciscus tijdens een audiëntie van de vereniging 'FIDESCO'  - een katholieke organisatie van internationale solidariteit - , gisteren in het Vaticaan.
Volledig scherm
Paus Franciscus tijdens een audiëntie van de vereniging 'FIDESCO' - een katholieke organisatie van internationale solidariteit - , gisteren in het Vaticaan. © EPA

Paus haalt uit naar ‘zondige’ maffiosi

Paus Franciscus heeft zich scherp uitgesproken tegen maffiabendes. De katholieke kerkvorst omschreef ze op de dag waarop slachtoffers van de criminele groepen worden herdacht als ‘organisaties van zonde’, die misbruik maken van de coronapandemie en zich met corrupte praktijken verrijken.

  1. Belarussische ambtenaren die Ryanair-vlucht ‘kaapten’ aangeklaagd om luchtpiraterij
    update

    Belarussi­sche ambtenaren die Ryanair-vlucht ‘kaapten’ aange­klaagd om luchtpira­te­rij

    Vier Belarussische ambtenaren zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd om ‘luchtpiraterij’ vanwege hun betrokkenheid bij de landing van een Ryanair-vlucht in Minsk in mei vorig jaar. Aan boord van dat toestel, dat vanuit Griekenland onderweg was naar Litouwen, zat het Wit-Russische oppositielid Roman Protasevitsj, die na een gedwongen landing in de hoofdstad gearresteerd werd. Belarus ontkent dat het een Ryanair-vliegtuig dwong om te landen op de luchthaven.