De Amerikaanse Genesis Butler (12) deed de oproep.
Volledig scherm
De Amerikaanse Genesis Butler (12) deed de oproep. © Twitter/Reuters

Paus uitgedaagd: vegan challenge voor één miljoen dollar

Paus Franciscus mag 1 miljoen dollar besteden aan een goed doel naar keuze als hij in de vastentijd volledig veganistisch eet. Dat belooft een internationale, door bekende sterren ondersteunde campagne. 

De campagne ‘Million Dollar Vegan’ wordt getrokken door Genesis Butler, een 12-jarig meisje uit Californië dat zichzelf op Twitter een veganiste en dierenrechtenactiviste noemt. ,,We vragen de hulp van paus Franciscus om onze planeet te beschermen door de aandacht te vestigen op de vernietigende impact van veeteelt”, zegt Butler in een video op de website van de campagne. 

Door in de vastenperiode veganistisch te eten zou Franciscus ,,de weg wijzen naar een duurzamere planeet. Doe mee met ons en vecht tegen de klimaatverandering met een verandering van dieet”, voegt Butler eraan toe.

De vastenperiode van 40 dagen leidt naar Pasen, het belangrijkste feest van de christenen. Dit jaar begint de periode op 6 maart en valt Pasen op 21 april.

Paul McCartney

Het ‘Million Dollar Vegan’-initiatief heeft de steun van zangers als Paul McCartney en Moby en acteurs als Woody Harrelson en Joaquin Phoenix. De miljoen dollar wordt geschonken door de stichting Blue Horizon International Foundation, de liefdadigheidstak van een Amerikaans stamceltherapiebedrijf.