Paus zit 25 minuten vast in lift en wordt door brandweer bevrijd

videoPaus Franciscus verscheen zondag zeven minuten te laat voor zijn traditionele ontmoeting met het publiek op het Sint Pietersplein in Rome. Dat had een bijzondere reden: de geestelijk leider zat vast in de lift.

De paus bood bij opkomst op het plein zijn excuses aan voor de vertraging. Hij vertelde dat hij 25 minuten vast had gezeten in een lift in Vaticaanstad. Hij zei dat er sprake was van geweest van een verlaagde spanning, waarschijnlijk verwijzend naar de stroomvoorziening. 

De paus vroeg het publiek te applaudisseren voor de brandweerlieden van het Vaticaan, die hem uit zijn benarde positie bevrijdden.

Volledig scherm
Paus Franciscus zwaait naar de mensen op het Sint Pietersplein. © AFP
  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”