Volledig scherm
© AD

'Pedofiel Benno L. woont vlakbij kinderen'

Benno L., de voormalige zwemleraar uit Den Bosch die werd veroordeeld voor ontucht met tientallen kinderen, is na zijn vrijlating begin deze maand naar een kinderrijke buurt in Duitsland verhuisd. Zijn huis staat op honderd meter afstand van een kinderdagverblijf en kijkt uit op een wooncomplex met jonge gezinnen, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Volledig scherm
Benno L. tijdens zijn proces. © anp

Reclassering Nederland kan niets doen. ,,In heel veel straten wonen zedendelinquenten, overvallers en verkrachters. Daar verander je niets aan. Zo kunnen we ook niet voorkomen dat pedofielen voor het hek van een speeltuin gaan staan."

De zwemleraar kreeg 6 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen meisjes tijdens de zwemles die hij gaf. Veel slachtoffertjes waren zwakbegaafd.

De komst van de gewezen zwemleraar naar Leiden-Zuidwest in februari vorig jaar leidde tot veel ophef. Herhaaldelijk verzamelden zich mensen voor zijn huis om te demonstreren. De politie was daar nadrukkelijk aanwezig om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. De gemeente stelde een samenscholingsverbod in op de Apollolaan waar L. woonde. In augustus vertrok hij uit Leiden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement