Volledig scherm
De gestolen Ferrari 288 GTO. © Politie Düsseldorf

Peperdure en zeldzame Ferrari gestolen tijdens proefrit

In het Duitse Düsseldorf heeft een brutale crimineel een peperdure Ferrari gestolen tijdens een proefrit. Toen de dief en de eigenaar van de auto (waarde: ruim 2 miljoen euro) van plaats wisselden tijdens het ritje door Neus, greep de crimineel zijn kans en snelde weg voordat de oldtimerhandelaar in kon stappen. De man en de Ferrari zijn sindsdien spoorloos.

De dief deed zich voor als geïnteresseerde koper van de Ferrari 288 GTO uit 1985, ooit eigendom van voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine, zo vertelt de Duitse politie. In totaal zijn er slechts 272 auto's van dit model gefabriceerd. 

Vakkundig

De eigenaar van de auto had een goed gevoel bij de geïnteresseerde man. ,,We hadden wekenlang contact met hem, per telefoon en per mail. Hij was zeer vakkundig en wist veel over de auto. Hij wilde eigenlijk al meer dan tien dagen geleden komen, dat is toen niet gelukt. Maar op maandag was hij er en we hebben lang onderhandeld over het contract. Ook vroeg hij met welke expediteur we de auto zouden laten vervoeren", zo meldt het Duitse Express. ,,De auto is op de vrije markt normaal gesproken niet zomaar te verkopen. Hij staat geregistreerd. Ik vermoed dat de Ferrari op bestelling is gestolen”, voegt de handelaar eraan toe.

Het lijkt waarschijnlijk dat het originele nummerbord D-06073 niet meer op de rode wagen met 400 pk zit, maar de dader heeft wel pech dat hij op de foto is gezet voordat hij er overhaast vandoor ging. De officier van justitie heeft toestemming gevraagd die te mogen tonen voor de opsporing.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op zijn eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.