Volledig scherm
Eerste kennismaking Marty McFly met futuristische Pepsi Perfect in het jaar 2015 © YouTube Back To The Future

Pepsi maakt toekomstdrank uit Back To The Future-film

Frisdrankfabrikant PepsiCo komt met Pepsi Perfect op de markt, het drankje dat volgens de Back To The Future-films helemaal hip zou zijn in 2015.  Het gaat hierbij om een limited edition die vanaf 21 oktober te koop is in Amerika.

In de tweede film van Back To The Future reist personage Marty McFly af naar 21 oktober in het jaar 2015, waar hij in aanraking komt met vele uitvindingen uit de toekomst, waaronder Pepsi Perfect. Die nu tijdelijk op de markt zal verschijnen voor 20,15 dollar.

PepsiCo's marketingexpert Lou Arbetter vertelt over deze verkoopstunt aan The Hollywood Reporter: ,,We willen er gewoon voor zorgen dat het product te koop is op precies de juiste dag van de juiste maand van het juiste jaar, zoals ze in Back to The Future hadden voorspeld.'

Volledig scherm
Marty McFly en Doc Brown tijdens één van hun avonturen in het jaar 2015 © anp

Er zullen 6.500 flessen Perfect drank geproduceerd worden. Het futuristische drankje zal overigens niet verschillen van smaak met de reguliere Pepsi, maar slechts gehuld zijn in een uniek flesje. Pepsi heeft bekend gemaakt de eerste 1.500 flessen uit te delen aan klanten die komen winkelen verkleed als Marty McFly.

Of het futuristische flesje uiteindelijk ook in Nederland te koop zal zijn, is nog onbekend.

30 jaar
Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat de eerste Back To The
Future film uit kwam. In totaal werden er drie gedraaid. In de films worden we meegenomen tijdens de avonturen van scholier Marty McFly en uitvinder dr. Emmet Brown (Doc Brown) in compleet verschillende tijdsperiodes. Zo gingen ze terug naar 1885 en 1955, bleven ze hangen in het heden (1985) en maakten ze een sprong naar het jaar 2015, dat toen nog ver in de toekomst lag.

Ook de Universal Studios springen in op de 30e verjaardag van Back to the Future, met een trailer van Jaws 19, die in de bioscoop draaide toen Marty naar 2015 tijdreisde. In de trailer worden de hilarische details gegeven van de 18 delen die eraan voorafgingen, waarin de horrorformule van agressieve mensenhaaien in elke situatie werd losgelaten: robothaaien, Russische haaien en zelfs 50 tinten grijs-haaien.

  1. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.