Wiske Verstrepen, met in haar rechterhand haar nieuwe rijbewijs en in haar linkerhand het rijbewijs van haar naamgenote.
Volledig scherm
Wiske Verstrepen, met in haar rechterhand haar nieuwe rijbewijs en in haar linkerhand het rijbewijs van haar naamgenote. © Peter Vanderveken

Persoonsverwarring twee Wiskes: Belgische (82) rijdt 60 jaar lang zonder geldig rijbewijs

De Vlaamse Louisa Verstrepen (82), beter bekend als Wiske, ontdekte vorige week dat het rijbewijs waarmee ze zestig jaar rondreed nooit geldig is geweest. Oorzaak: een foutje in het verleden waarbij zij en haar nicht, óók Wiske, hetzelfde rijbewijs hebben gekregen. 

  1. Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Het bisdom van het Siciliaanse Catania heeft een verbod van drie jaar afgeroepen op het benoemen van peetooms en -tantes bij de doop. Het benoemen van een peetouder zou namelijk geen religieus motief meer hebben, maar slechts worden gedaan om familiebanden te versterken en welvaart en netwerkmogelijkheden uit te breiden. Het verbod zou een wapen in de strijd tegen de maffia in het zuiden van Italië zijn en ‘een experiment’ om te kijken of de katholieke kerk zonder peetouders kan.