De coronavaccins worden waarschijnlijk fors duurder.
Volledig scherm
De coronavaccins worden waarschijnlijk fors duurder. © EPA

Pfizer en Moderna verhogen prijzen coronavac­cins voor EU, 'omdat ze beter werken dan andere’

Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. De prijs voor een vaccin van Pfizer was 15,50 euro en is nu 19,50 euro. Moderna verhoogde de prijs van 19 euro naar 21,50 euro. Een bron vertelt de Financial Times dat de farmaceuten meer geld vragen, omdat hun vaccins beter werken dan die van concurrenten.

40 reacties

 • Tuur Claessens

  2 jaar geleden
  Geld dat stom is, maakt recht wat krom is. Aan het gegraai komt maar geen einde, schandalig !
 • Jan De Lange

  2 jaar geleden
  Wanneer de farmaceutische industrie ziet dat er vaccins worden weggegeven, denken ze terecht, die vaccins zijn te goedkoop. Wanneer ik ook lees dat de overeengekomen prijs euro 24 was en de vaccins goedkoper verkocht zijn, is de prijs van de vaccins nog steeds onder die euro 24. Dus niet klagen en niks weggeven. Er wordt al genoeg weggegeven aan de bekende handophouders.
 • Zaal

  2 jaar geleden
  eerst subsidie krijgen om het vaccin te ontwikkelen, dan gegarandeerde afname. Nu worden er miljardenwinsten gemaakt die worden weggesluisd om maar geen belasting te hoeven betalen over die mega winst. Waarom wordt dit geaccepteerd? die belasting over de winst zou terug moeten komen, kan bijvoorbeeld gebruikt worden om al die ondernemers die financieel klem kwamen te zitten te steunen.En nu durven ze de prijs van vaccins ook nog eens ruim te verhogen, nog meer winst wegsluizen. Schande!!!
 • H van Leening

  2 jaar geleden
  We kunnen natuurlijk ook besluiten in Nederland alleen nog maar met in Nederland geproduceerde vaccins van Janssen te werken. Een prima vaccin wat in de media het nodige vuil over zich heen heeft gekregen. De dekking ligt wat lager dan met Pfizer of Moderna maar als we allemaal vaccineren is dit geen enkel probleem. En we weten nog niet wat Janssen doet op de langere termijn. Van Pfizer weten we dat hij afneemt. En dan laten we nog buiten beschouwing dat je maar 1 prik gebruikt van Janssen.
 • Hans Bik

  2 jaar geleden
  De pharmaceutische industrie is nog steeds boos op de man, die het polio-vaccin heeft uitgebracht. Daar had veel meer geld uitgehaald kunnen worden. Er zit geen geld in genezing, er zit geld in het medicijn! Hans Bik
 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  Play
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?