Philip Soubry verliet op zondag 16 februari het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis na elf dagen quarantaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip Soubry verliet op zondag 16 februari het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis na elf dagen quarantaine. © Photo News

Philip overwon corona, maar blijkt niet immuun: ‘Hij maakte geen antistoffen aan’

Philip Soubry (54) was drie maanden geleden nog de enige Belg die besmet was met het coronavirus. Na elf dagen quarantaine werd hij genezen verklaard. Uit een nieuwe test blijkt dat hij tijdens zijn ziekte helemaal geen antistoffen heeft aangemaakt en daardoor waarschijnlijk niet immuun is. Professor Katrien Lagrou, hoofd klinische microbiologie in het universitair ziekenhuis in Leuven, bevestigt dat de test betrouwbaar is.

Soubry was de eerste coronapatiënt van België nadat hij begin februari vanuit de Chinese stad Wuhan, die toen in lockdown ging, gerepatrieerd werd. De vijftiger testte bij aankomst in België positief op het virus. Hij kwam in het Brusselse Sint-Pieterziekenhuis terecht en werd er elf dagen in quarantaine gehouden. Ziek is hij nooit geweest: hij had geen kuchje, geen loopneus, geen koorts en was al zeker niet kortademig. 

  1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’