Volledig scherm
Donald Trump © REUTERS

Pijnlijke fout in persconferentie Trump: ‘Deze man is een schande’

Donald Trump heeft vandaag in een persconferentie een pijnlijke fout gemaakt met betrekking tot de twee schietpartijen van het afgelopen weekend. De Amerikaanse president verwees tegen het einde van zijn toespraak abusievelijk naar Toledo, Ohio als locatie voor een van de schietpartijen.

,,Moge God de herinnering zegenen van hen die zijn omgekomen in Toledo”, aldus Trump in zijn toespraak. Een opmerkelijke fout: er was namelijk geen schietpartij in Toledo, maar in Dayton (Ohio), zo’n 240 kilometer verderop.

‘Is het te veel gevraagd dat we een president hebben die de juiste naam kan uitspreken van een stad die zojuist een massamoord heeft moeten ondergaan? Het is niet Toledo, maar Dayton. Deze man is een grote schande’, twittert Michael Avenatti, een bekende advocaat met meer dan 776.000 volgers.

Brian Stelter, een bekende nieuwslezer in de Verenigde Staten, kon het in eerste instantie ook niet geloven. ‘Ik moest de tv drie keer terugspoelen.’ CNN-commentator Keith Boykin voegt toe: ‘Het Witte Huis van Trump is zo incompetent en ongevoelig dat ze de naam van de stad niet eens goed kunnen uitspreken.’

Toezicht

In de persconferentie pleitte Trump voor meer toezicht op het internet en sociale media om massaschietpartijen in de toekomst te voorkomen. Volgens de president floreren haatgedachtes op sociale media en doen aanslagplegers daar ideeën op.

,,We gaan samenwerken met sociale mediabedrijven om mogelijke schutters op te sporen voordat het tot een aanslag komt”, stelde Trump. ,,Dat was ook mogelijk bij de schietpartij in Parkland, maar niemand deed iets, waarom niet?”

Videogames

De president zei dat racisme en haatdelicten geen plek hebben in de Verenigde Staten. ,,Deze donkere ideologieën moeten worden verslagen. Haat haalt de trekker over, dat doet het geweer niet zelf.”

Trump wil af van de geweldscultuur in het land. ,,In videogames en op sociale media is geweld te veel aanwezig. Dat moet veranderen.”

Bij twee schietpartijen in Dayton, Ohio en El Paso, Texas kwamen afgelopen weekend 29 mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.