Donald Trump staat onder grote druk.
Volledig scherm
Donald Trump staat onder grote druk. © AFP

Pijnlijke rechtszaken wachten Trump als hij zijn onschendbaarheid verliest

Donald Trump heeft allerlei redenen een overwinning van Joe Biden te betwisten. Een ervan is puur eigenbelang. Eenmaal buiten het Witte Huis verliest de president zijn onschendbaarheid en dreigen er vele pijnlijke processen.

  1. Kritiek vanuit Republikeinse partij op Trumps fraudebewering: ‘Dit is echt krankzinnig’

    Kritiek vanuit Republi­kein­se partij op Trumps fraudebewe­ring: ‘Dit is echt krankzin­nig’

    Donald Trumps vroegtijdige claims op een tweede termijn vallen slecht bij een aantal Republikeinse kopstukken. Trumps bewering dat Democraten de verkiezingen proberen te ‘stelen’ zijn niet gebaseerd op feiten. Door dat wel te herhalen zou de president het Amerikaanse politieke proces ondermijnen en ook het fundamentele idee dat alle Amerikanen hun stem moeten laten tellen, zeggen kritische partijgenoten.
  1. TERUGLEZEN | Biden op het punt Trump in te halen in Georgia, zonen Trump halen uit naar ‘zwakke’ Republikeinen

    TERUGLEZEN | Biden op het punt Trump in te halen in Georgia, zonen Trump halen uit naar ‘zwakke’ Republikei­nen

    De Democratische kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten Joe Biden, staat op het punt om zijn achterstand ten opzichte van president Donald Trump in de staat Georgia om te buigen in een voorsprong. In de laatste uren slinkt Trumps voorsprong in die zuidoostelijke staat zienderogen. Qua afgerond percentage van de stemmen in Georgia staan Biden en Trump nu gelijk op 49,4 procent. De voorsprong van Trump is daarmee teruggebracht tot slechts 1902 stemmen. Dit blog is afgesloten. Volg de laatste ontwikkelingen over de presidentsverkiezingen in ons nieuwste blog.