De vliegtuigen van British Airways blijven 48 uur aan de grond: voor het eerst in het bestaan van de maatschappij staken de piloten.
Volledig scherm
De vliegtuigen van British Airways blijven 48 uur aan de grond: voor het eerst in het bestaan van de maatschappij staken de piloten. © HANNAH MCKAY

Piloten British Airways voor het eerst in staking, honderden vluchten geschrapt

De piloten van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways zijn vannacht voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf in staking gegaan om hun ontevredenheid over het loonbeleid te uiten. De staking begon kort na middernacht en zal 48 uur duren. Zeker 850 vluchten per dag worden geannuleerd. Daaronder zijn ook vluchten van en naar Schiphol.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.