Volledig scherm
Meerdere piloten zagen een helder licht dat zich met hoge snelheid verplaatste. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Piloten zien ufo boven Ierland: ‘Zeer helder licht en razendsnel’

De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo's. Een piloot meldde afgelopen week een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij boven Ierland vloog.

Trevor Buckley on Twitter

Very interesting report on Shannon high level Friday 9 November at 0630z with multiple aircraft with reported sightings of a UFO over County Kerry. Skip to 17 minutes to listen reports on @liveatc https://t.co/VP1p0hrScn #Aviation #UFO #Ireland

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen, aldus nieuwszender BBC. Ook andere piloten deden melding van snel bewegende vliegende objecten.

De piloot vroeg omstreeks zeven uur ’s ochtends de verkeersleiding van het vliegveld Shannon of er een militaire oefening was, omdat het voorwerp zich ‘razendsnel verplaatste’. Dat bleek niet het geval.

Vervolgens meldde hij een ‘zeer helder licht’ te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van zijn vliegtuig vloog en vervolgens snel naar het noorden verdween.

Meerdere objecten

De piloot van een Virgin-toestel suggereerde dat het mogelijk een meteoriet was die de atmosfeer binnenkwam. Volgens de vliegenier volgden meerdere objecten dezelfde baan.

Een andere piloot zegt ‘twee felle lichten’ te hebben gezien, die vervolgens met hoge snelheid omhoog vlogen. Hij spreekt van iets met een ‘astronomische snelheid, bijna twee keer dat van het geluid’. 

De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de melding serieus, maar hebben nog geen verklaring. ,,De IAA heeft een rapport ingediend, nadat een aantal vliegtuigen melding heeft gemaakt van ongewone luchtactiviteit’.

In juni van dit jaar werd boven Rusland een raket door meerdere mensen aangezien voor een ufo: