Volledig scherm
Minister Plasterk © ANP

Plasterk: Zorgen over vluchtelingen zijn normaal

Bij zulke grote stromen vluchtelingen die momenteel binnenkomen zou iedereen zich zorgen moeten maken over of dat allemaal wel goed komt. Dat zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in WNL op Zondag.

Quote

Er moet gekeken worden of het allemaal wel vluchtelin­gen zijn en of de mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Dat is nog een heel traject

Ronald Plasterk

Plasterk werd gevraagd of bekend is wie die mensen zijn. ,,We proberen er oog op te houden, maar mensen moeten natuurlijk ook geregistreerd worden. Er moet gekeken worden of het allemaal wel vluchtelingen zijn en of de mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Dat is nog een heel traject."

Veel van die mensen zijn nog niet eens geregistreerd, gaf Plasterk aan. ,,Uiteindelijk moet inderdaad voordat mensen een vergunning krijgen gekeken worden of dat ook terecht is."

Dealen
Op de vraag of het niet beangstigend is dat onbekend is wie er binnenkomt, antwoordde de minister dat we ermee zullen moeten dealen. ,,We moeten zorgen dat we een goed beeld krijgen van wie ieder van die mensen is."

Volgens Plasterk zou het zorgelijk zijn als er personen tussen zitten die met gewelddadige bedoelingen verkeerde plannen zouden hebben. ,,Daar moeten we goed zicht op houden."

  1. Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    In een ziekenhuis in Ostrava, in het het noordoosten van Tsjechië heeft een man zeker zes mensen doodgeschoten. Twee mensen raakten gewond. De slachtoffers zaten allen in een wachtkamer. Het ziekenhuis is ontruimd en de politie heeft een foto vrijgegeven van de dader. Rond 10.30 uur werd de auto van de dader getraceerd. De bestuurder had zichzelf vlak daarvoor door het hoofd geschoten. Hij moet nog worden geïdentificeerd.
  2. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.