Plots kruipen er tientallen octopussen over de stranden van Wales

VideoTientallen octopussen kropen dit weekend vanuit de zee over het strand van Wales. Waarom de dieren ineens massaal uit het water kwamen, blijft een mysterie.

Brett Stones, een medewerker van een toeristenschip, zag afgelopen vrijdagnacht zeker twintig octopussen op het strand van Newquay in Ceredigion. Hij filmde een van de diertjes die hij ook hielp om de weg terug te vinden naar de zee. 

Volgens Stones waren er veel meer dieren op het strand, waarvan velen waren overleden. Waarom de dieren het land op komen, is onduidelijk.

Volledig scherm
Meer dan twintig octopussen werden op de stranden bij Wales gevonden dit weekend. © Still uit video
 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.