Volledig scherm
© ANP, inzet Facebook Elsemiek de Borst

'Poetin, bedankt voor moord op mijn lieve dochter'

Verdrietig, boos en machteloos tegelijk. Zo voelt Hans de Borst (51) uit Monster  zich, nu zijn 17-jarige dochter Elsemiek is omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne. In een hartverscheurende open brief op internet doet hij een beroep op de wereld in het algemeen, en de daders van de terreurdaad in  het bijzonder.

196 Nederlanders verloren donderdag 17 juli 2014 het leven bij de vliegramp in Oekraïne. Dat zijn 196 levensverhalen die het verdienen verteld te worden. Dat nemen wij ons voor. De foto's van de slachtoffers worden alleen geplaatst na toestemming van de directe familie.

Borst hekelt de ontwikkelingen op de rampplek en vraagt het kabinet dringend om meer actie, zodat de stoffelijke resten snel naar Nederland komen.

'Zeer bedankt meneer Poetin, leiders van de separatisten of de Oekraïense regering. Voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind,' schrijft hij in de brief.

Elsemiek was met haar moeder - de ex van De Borst , stiefvader en broertje op weg naar Maleisië voor een vakantie. Volgend jaar zou ze eindexamen gymnasium doen op het Segbroek College in Den Haag.

'Ze is er plotseling niet meer. Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is,' schrijft De Borst aan de verantwoordelijken. 'Ik hoop dat u trots bent haar jonge leven overhoop geschoten te hebben, en dat u morgen weer relaxed in de spiegel kunt kijken.'

Lees meer levensverhalen van de 196 Nederlanders via onze interactieve kaart. Lees alles over rampvlucht MH17 in ons dossier.

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.