President Poetin.
Volledig scherm
President Poetin. © AP

Poetin deelt kort voor verkiezingen geld uit aan Russische gepensioneerden

Kort voor de parlementsverkiezingen in Rusland trakteert president Poetin gepensioneerden eenmalig op 10.000 roebel (115 euro). Het geld moet in september worden uitbetaald, zo staat in een decreet dat de Russische president vandaag ondertekende.

  1. Merkel in nadagen kanselierschap nog één keer naar Poetin

    Merkel in nadagen kanselier­schap nog één keer naar Poetin

    Bondskanselier Angela Merkel brengt vrijdag in Moskou een bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin. Ze spreken naar verwachting onder meer over Afghanistan en Belarus en over Oekraïne, waar Merkel vervolgens naartoe reist. Het is ook een soort afscheid, want Merkel houdt er komende maand na zestien jaar als bondskanselier mee op. Er is geen staatshoofd geweest dat ze zo vaak heeft ontmoet als de Duitssprekende Poetin, melden Duitse media. Er is ook niemand in zo’n hoge functie met wie ze zo vaak en zo lang heeft getelefoneerd.
  2. Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergiftiging met humor: ‘Corruptie redde mijn leven’

    Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergifti­ging met humor: ‘Corruptie redde mijn leven’

    De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (45) bedankt op Instagram iedereen die hielp bij het redden van zijn leven, vandaag precies een jaar geleden. Hij werd toen onwel tijdens een binnenlandse vlucht van Siberië naar Moskou, belandde bewusteloos in een ziekenhuis in Omsk en werd van daaruit overgevlogen naar Duitsland, waar artsen vaststelden dat hij was vergiftigd. ‘Ik weet gewoon niet wanneer ik het begin van mijn tweede leven moet vieren’, schrijft de veertiger gevat.