Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin (rechts) en Volodymyr Zelenskiy nemen plaats voor een overleg over het conflict in Oost-Oekraïne. © AP

Poetin en Zelenski schudden elkaar de hand niet bij eerste ontmoeting

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski hebben elkaar in Parijs voor het eerst ontmoet. Dat gebeurde tijdens de top over het conflict in Oost-Oekraïne, waar pro-Russische separatisten hun eigen ‘Volksrepublieken’ hebben uitgeroepen.

De eerste ontmoeting tussen de leiders van de buurlanden vond plaats in het Élysée-paleis van hun gastheer Emmanuel Macron, de president van Frankrijk. Zelenski en Poetin maakten weinig oogcontact met elkaar toen ze voor het oog van de camera de ruimte binnenliepen voor de bijeenkomst van de leiders. Ook een handdruk bleef uit.

Waarnemers zeggen dat geen grote doorbraak wordt verwacht op de bijeenkomst in Parijs, waar ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel aanwezig is. Diplomaten hopen wel dat het onderlinge vertrouwen tussen Poetin en de nieuwe Oekraïense president zal groeien.

  1. Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    De ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.