De Russische balletdanser Igor Zelenski.
Volledig scherm
De Russische balletdanser Igor Zelenski. © ANP / AFP

Poetin heeft schoonzoon die Zelenski heet, blijkt uit gelekte documenten

De jongste dochter van Vladimir Poetin zou in het geheim een relatie hebben met het voormalige hoofd van het Staatsballet van München. Volgens informatie van het Duitse magazine Der Spiegel en het Russische onafhankelijke platform iStories geven interne documenten uit Moskou dit aan. Saillant detail: de man draagt de naam Zelenski, net als de Oekraïense president.

18 reacties

 • Gerard van Walsum

  1 maand geleden
  Zelenski en engel? Engelen bestaan niet,nu niet en nooit niet maar het scoort,in kringen.waar het geloof heerst.Waar geen enkele tolerantie bestaat Islam en vergeet onze christelijke vrienden niet waar ook slechts.God regeert gelijk Allah en dat is goed. Simpele zielen uit de oudheid.Oost Europa,waar dwarsligger Polen er uit schiet omtrent hulp, daar is Europa nodig,FFwat anders dan biomassa goedkeuren om eigen gelijk.Een Nederlander nog wel.Heet PvdA de losers al zo lang.Europa heet beuren.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  De Oekraïne is in de economie nog altijd een '2de-wereld' land. Nogal arm en niet veel grondstoffen. Velen willen dus graag naar het rijkere Westen. Wel vond men een grote gasbel in de Zwarte Zee die men wilde gaan ontginnen. De VS (AxxonMobil) en Royal Dutch Shell (nu UK) én Rusland wilden het ontginnen. Het Westen kreeg het contract in 2013 (in ruil v.e. lidmaatschap NATO/EU?). Dit contract ging niet door (vooralsnog) en de EU is verre toekomst. Zelenski wedde m.i. op de verkeerde paarden.
 • Dre Haas

  1 maand geleden
  @Ruud Janssen Helemaal met U eens dat deze oorlog (elke oorlog) voorkomen had moeten worden had kunnen worden. Maar het ging niet zozeer om lidmaatschap van de EU maar van de NAVO. Overigens zijn de NAVO landen en EU landen bijna dezelfde, zal geen toeval zijn. Door lid te willen worden van de NAVO, zou buurland Oekraïne van een vriend een vijand worden. Logisch dat Rusland daar niet blij mee is/was. Toen in 68 Rusland raketten op CUBA wilde zetten dreigde VS met kernwapens en ging dat niet door
 • Van Rossem

  1 maand geleden
  @H.Peters.U bent zeker vergeten dat we net onze hielen hebben gelicht uit Afghanistan.Onze helikopter op het Libische strand staat er denk ik nog.En zo kan ik nog wel even door gaan waar onze Amerikaanse en wij de Nato hebben huis gehouden.
 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  Hoezo niet verwant aan de Oekraïense president? Alle Zelenski's hebben dezelfde stamvaders namelijk Abraham, Isaäk en Jakob. Geldt trouwens eveneens voor het gros van de Russische oligarchen. Dit laat onverlet dat Poetins haat t.o.v. zijn vermeende schoonzoon geen reden mag zijn om orde op zaken in Oekraïne te stellen. Ik sla het huis van mijn luizige schoonzoon ook niet kort en klein.