De Russische president Vladimir Poetin luistert naar het volkslied vlak voor zijn toespraak.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin luistert naar het volkslied vlak voor zijn toespraak. © AP

Poetin houdt zich in jaartoespraak op de vlakte over spanningen in Oekraïne

President Vladimir Poetin van Rusland heeft in zijn jaarlijkse toespraak tot het voltallige parlement geen enkele toenadering gezocht tot het Westen, nu de spanning rond Oekraïne oploopt. Maar vuurwerk werd het ook niet. Hij noemde het zuidelijke buurland niet eens.

  1. ABC-eilanden bereiden zich voor op tropische storm: zware regenval, hevige wind en ruige zee

    ABC-eilanden bereiden zich voor op tropische storm: zware regenval, hevige wind en ruige zee

    Op Aruba, Bonaire en Curaçao bereidt de bevolking zich voor op de komst van een tropische storm. Zo’n 1000 kilometer ten oost-zuidoosten van de eilanden bevindt zich nu nog een storing, maar volgens de meteorologische dienst van de eilanden is de kans 90 procent dat deze storing zich ontwikkelt tot een tropische storm. De storm zal woensdagavond en donderdagochtend (lokale tijd) ten zuiden van de eilanden langs trekken.
  2. Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

    Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

    De ouders van een te vroeg geboren en daarna overleden baby in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, hebben een ziekenhuis aangeklaagd nadat personeel het lichaam van het kindje naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk bij het afval had gedumpt. Ouders Alana Ross en Daniel McCarthy wilden hun Everleigh begraven, maar het ziekenhuis liet hen enkele dagen voor de begrafenis weten dat het lichaampje nergens te vinden was.