Poetin kondigt 'vredesmissie' aan in afvallige regio's Oekraïne

De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat er een militaire ‘vredesmissie’ komt in de twee afvallige regio’s in Oost-Oekraïne. Het gaat om de zelfverklaarde republieken Donetsk en Loehansk, die Poetin eerder als onafhankelijk had erkend.

149 reacties

 • Peter Meel

  1 jaar geleden
  Als Rusland de uitbreiding van de NAVO tot in ukraine zou accepteren dan zouden ze vanaf Estland tot de Kaukasische landen wapentuig op zich gericht zien. Ik kan me voorstellen dat ze er niet op vertrouwen dat dat vreedzame wapens zijn. Het Warschaupact bestaat niet meer. Om dit soort acties te voorkomen zouden wij de NAVO nu ook moeten ontmantelen. I.p.v.deze miljarden verslindende bewapening en oorlogen zouden we die miljarden kunnen gebruiken voor bestrijding van armoede in oost n west.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  China en Rusland hebben sterke legers. China is de sterkste economie van deze tijd. Beiden zijn permanente leden van de Veiligheidsraad en bieden elkaar een enorme economische groeimogelijkheid. Redenen waarom m.i. deze landen aanvaard moeten worden als volwaardige partners op het wereldtoneel. De tijden dat het Westen de wereld bepaalde zijn voorbij. China roept op tot diplomatie i.p.v. sancties en dreigen met wapengekletter. Waar dit toe leidt heeft de wereld gezien in 1918. Oekraïne neutraal!
 • Peter Meel

  1 jaar geleden
  We gaan weer gigantische hoeveelheden gas verkopen. Wel wat solidariteit van Groningers gevraagd, maar dat zullen ze toch wel hebben na die mooie verduurzaamheids subsidies?
 • Jean Cox

  1 jaar geleden
  Geen geld voor de werkende en gepensioneerde Nederlabder, wel allerlei wapens e d richting een corrupt land als Oekraïne! Altijd achter de VS, meest oorlogszuchtige land op aarde! Om je dood te schamen!
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  @ Ruud Jansen, wat heeft internet van doen met de bezetting van Palestijns grondgebied om er vervolgens illegale nederzettingen op te bouwen. @ Ron Veer, laat nu net mijn halve familie in de Ukraine wonen. In het midden, Cherkassie om precies te zijn. In de hele periode van zelfstandigheid is er voor de doorsnee burgers aldaar geen ene mallemoer verbetert. Al het EU geld verdwijnt in in Kievs diepe zakken. Gezondheidszorg is om te janken zo ook de salarissen. Armoe!