Volledig scherm
Begrafenisceremonie voor de slachtoffers van de aanslag, waarbij ook Ahmet Budak omkwam © AFP

Politicus Turkse regeringspartij doodgeschoten voor woning

Een politicus van de Turkse regeringspartij AK is vandaag doodgeschoten voor zijn huis in het roerige zuidoosten van het land. De verdenking gaat al gauw uit naar de PKK, de Koerdische extremistische beweging die uit woede over de recente afzetting van tientallen Koerdische burgemeesters Turkse gezagsdragers min of meer vogelvrij heeft verklaard.

De vandaag vermoorde Ahmet Budak, die vorig jaar nog een vergeefse gooi deed naar een parlementszetel, woonde in Semdinli in de provincie Hakkari. Die uiterste zuidoosthoek van Turkije grenst aan Iran en Irak.

Stuklopen vredesproces
Sinds de PKK na het stuklopen van het vredesproces vorig jaar de wapens weer opnam, zijn in het zuidoosten van Turkije duizenden militairen en agenten, rebellen en burgers om het leven gekomen.

Twee dagen geleden pleegden PKK-leden een bomaanslag op een partijkantoor van de AK in het naburige Van. Daarbij vielen vijftig gewonden. Vorige maand schoot de PKK een afdelingshoofd van de jongerenafdeling van de AK-partij dood in de buurprovincie Sirnak.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.