De politie in de weer bij het huis van Jens Breivik in Zuid-Frankrijk.
Volledig scherm
De politie in de weer bij het huis van Jens Breivik in Zuid-Frankrijk. © AP

Politie bewaakt huis vader Noorse verdachte

UpdateDe Franse politie bewaakt het huis van de vader van de Noor Anders Behring Breivik, de man die wordt verdacht van de aanslagen in en bij Oslo. Dat heeft woordvoerder Antoine Leroy van justitie in Frankrijk vandaag laten weten.

Berichten in Franse media dat agenten het huis van Jens Breivik in het Zuid-Franse Cournanel waren binnengevallen, zijn onjuist, aldus Leroy.

Rust
De justitiewoordvoerder zei dat de politie bij het huis van Jens Breivik is geposteerd om daar de rust te doen terugkeren. Eerder verklaarde Wanda, de huidige echtgenote van Jens Breivik, dat hij alle aandacht van de media niet meer aankon en daarom richting Spanje was vertrokken.

De man, een oud-diplomaat, heeft tegenover Noorse media verklaard dat hij sinds 1995 geen contact meer had met zijn zoon. Hij is al sinds 1980 gescheiden van de moeder van de dader van de aanslagen in Noorwegen. Zijn huidige echtgenote zei dat ze Anders Behring Breivik nooit heeft gezien.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.