Volledig scherm
Een van de kapers laat zien dat hij een vuurwapen heeft waarmee hij de gezagvoerder onder schot houdt tijdens diens interview met de media op het vliegveld van Beirut. © Screenshot YouTube

Politie blundert: onschuldige journalist opgepakt voor vliegtuigkaping

De Griekse politie heeft de 65-jarige Libanees vrijgelaten die vorige week werd gearresteerd op verdenking van het kapen van een vliegtuig en de moord op een Amerikaanse marinier in 1985. 

De arrestant blijkt echter een Libanese journalist met dezelfde naam als de kaper. Hij heeft volgens de politie niets met de kaping te maken.

Arrestatiebevelen

Tegen de gezochte Libanees staan twee arrestatiebevelen uit. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kaping op 14 juni 1985 van een TWA-toestel. Daarbij werd een Amerikaanse marinier doodgeschoten. 

Het vliegtuig was met 153 passagiers onderweg van de Egyptische hoofdstad Caïro naar het Amerikaanse San Diego met tussenstops in Athene, Rome, Boston en Los Angeles.

Gekaapt

Het toestel werd gekaapt nadat het van Athene was opgestegen. De kapers eisten de vrijlating van zevenhonderd sjiitische gevangenen uit Israëlische hechtenis.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”