Volledig scherm
Khuram Shazad Butt & Rachid Redouane © Metropolitan Police

Politie geeft namen en foto's vrij van twee daders aanslag Londen

De Britse politie heeft de namen en foto's van twee van de drie daders van de aanslag in Londen van afgelopen zaterdag vrijgegeven. Het zou gaan om de 27-jarige Khuram Shazad Butt en de 30-jarige Rachid Redouane. Beide mannen komen uit de wijk Barking in het oosten van Londen. De identiteit van de derde aanslagpleger is nog niet bekendgemaakt.

De aanslagplegers reden zaterdagavond op de London Bridge met een bestelbusje op hoge snelheid op voetgangers in. Het busje reed door naar Borough Market waar de drie mannelijke aanslagplegers uitstapten en mensen neerstaken. Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven. De aanslagplegers werden doodgeschoten door de politie.

Butt was een Britse burger, geboren in Pakistan en zou een bekende van de politie zijn. ,,Toch was er geen aanleiding om te denken dat deze aanslag werd gepland'', laat de politie weten in een verklaring.

De tweede aanslagpleger, Rachid Redouane had twee verschillende identiteiten. Hij stond ook bekend als Rachid Elkhdar en zou ofwel Marokkaans of Libisch te zijn.

Invallen

Gisteren en vandaag deed de politie meerdere invallen in Barking en werden twaalf mensen opgepakt. Het gebied rondom London Bridge is inmiddels weer vrijgegeven.