Volledig scherm
© anp

Politie grijpt in bij fikse discussie op Facebook

Het beheer van de veelgebruikte Brabantse Facebookgroep 'Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind' is woensdagavond overgenomen door politie en justitie. Daarbij zijn diverse fikse discussies over vluchtelingenproblematiek en de komst van asielzoekers naar Nuenen verwijderd.

Dat staat in een bericht dat beheerder Ralf Stultiëns woensdag op de pagina heeft geplaatst. ,,Ik werd woensdag tussen vijf en zes uur gebeld", laat hij desgevraagd weten aan ED.nl. ,,Daarbij kreeg ik de vraag of ik de Facebookgroep kon opheffen. Dat is echter lastig: omdat het een besloten groep is, moet ik dan 3.000 mensen handmatig verwijderen."

Het alternatief was dat hij de zeggenschap over de pagina tijdelijk uit handen zou geven. ,,Het ligt nu niet in mijn handen. Ik heb gehoor gegeven aan het verzoek. Politie en justitie ondernemen verder actie."

Veel discussie
In sporthal De Hongerman in Nuenen worden op dit moment voor 72 uur vluchtelingen opgevangen. Dat leidde in de buurt overigens niet tot veel commotie. In de Nuenense Facebookgroep roerden wel enkele tegenstanders zich flink. ,,Daar ging de afgelopen dagen al veel discussie over. Ik kreeg regelmatig vragen van mensen om berichten weg te halen. Maar dat doe ik zo min mogelijk: als beheerder ben ik geen partij. Pas als het zo persoonlijk wordt dat mensen elkaar gaan bedreigen, grijp ik in", aldus Stultiëns.

De politie heeft nog niet gereageerd op de situatie.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.