Een demonstrant in Hongkong houdt de voorpagina van de krant Daily Apple omhoog, begin deze maand.
Volledig scherm
Een demonstrant in Hongkong houdt de voorpagina van de krant Daily Apple omhoog, begin deze maand. © EPA

Politie Hongkong pakt leidinggevenden prodemocratische krant op

De politie van Hongkong heeft donderdagochtend vroeg vijf leidinggevenden van de prodemocratische krant Apple Daily gearresteerd. De politie laat weten dat het gaat om vier mannen en een vrouw van tussen de 47 en 63. Volgens lokale media behoort hoofdredacteur Ryan Law tot de gearresteerden.

 1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’
  Interview

  Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

  ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”
 2. Hongkong verbiedt herdenking slachtoffers Tiananmenprotest
  UPDATE

  Hongkong verbiedt herdenking slachtof­fers Tiananmen­pro­test

  De autoriteiten in Hongkong hebben een wake ter herdenking van de slachtoffers van het Tiananmenprotest van 1989 verboden. Bij het neerslaan van de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing werden op 4 juni van dat jaar honderden betogers door het leger omgebracht. De politie, die het verbod aankondigde, noemt de coronapandemie als reden. Kritiek tegen het communistische bewind in Peking wordt echter steeds lastiger in Hongkong sinds daar ongeveer een jaar geleden de nieuwe veiligheidswet inging.