Volledig scherm
De politie van Karlsruhe heeft een foto gedeeld van de babyeekhoorn, genaamd Karl-Friedrich. De babyeekhoorn viel, uitgeput van de achtervolging, in slaap. © EPA

Politie in Duitsland 'redt' man van achtervolging door babyeekhoorn

Politieagenten in Karlsruhe, Duitsland, hebben gisteren een man 'gered' die werd achtervolgd door een babyeekhoorn. 

De man belde de politie en vertelde dat hij 'de straat door werd gejaagd' door het kleine beestje. Hij klonk wanhopig, vertelde de politie aan Presseporte.de. Er werd een politiepatrouille naar de straat gestuurd. De agenten troffen de man daar aan, nog steeds op de vlucht voor de eekhoorn.

De politie nam het diertje, dat van
 vermoeidheid of de schok in slaap was gevallen, mee naar het politiebureau. Voor de agenten was het incident vooral erg grappig. ,,Een eekhoorn wordt onze nieuwe mascotte, en hij heet Karl-Friedrich." De politieagenten hebben het jonge beestje overgedragen aan een dierenopvangcentrum.

Vervangende moeder

De babyeekhoorn is waarschijnlijk zijn moeder kwijtgeraakt en nu op zoek naar een nieuw thuis, vertelt de Duitse politie. ,,Het gebeurt vaak dat eekhoorns die hun moeder kwijt zijn op zoek gaan naar een vervangende moeder en daarbij hun aandacht op een persoon richten", zegt een woordvoerder van de politie.