Volledig scherm
De dieven sloegen hun slag in het eeuwenoude kasteel Castelvecchio, dat nu onder meer het gemeentelijk museum herbergt © bruno

Politie is buit van kunstroof Verona op het spoor

De Italiaanse politie heeft de bergplaats gevonden van de schilderijen die in november werden gestolen uit een museum in Verona. De dieven hebben de buit in Moldavië verstopt. Dertien verdachten zijn dinsdag aangehouden.

,,Laten we hopen dat alle schilderijen worden gevonden en dat ze in goede staat zijn'', zei de burgemeester van Verona, Flavio Tosi. Onder de buit bevinden zich onder meer schilderijen van Peter Paul Rubens, Jacopo Bellini en Tintoretto. Gezamenlijk hebben de zeventien werken een waarde van een slordige 15 miljoen euro.

De schilderijen werden buitgemaakt in november. Gewapende mannen vielen toen het gemeentelijk museum Castelvecchio binnen, op het moment dat er alleen nog een caissière en een bewaker in het gebouw waren. Die laatste is mogelijk de 'Inside Man' in de roof geweest. Hij is een van de dertien verdachten die zijn aangehouden. Tien van hen hebben de Moldavische nationaliteit, drie zijn Italiaans.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.