Volledig scherm
Romelu Lukaku scoorde het enige doelpunt. © AP

Politie kreeg voor België-Japan info over kans op aanslag

De Belgische politie heeft voor aanvang van de oefeninterland tussen België en Japan informatie ontvangen over een mogelijke aanslag. De politie bevestigde dinsdagavond dat wegens de terreurdreiging de toegangscontroles werden verscherpt bij het Jan Breydelstadion in Brugge waar de wedstrijd werd gespeeld.

Nadat de politie ‘een als geloofwaardig beoordeelde mededeling’ kreeg dat er kans op een aanslag was, besloten politie en organisatie het publiek niet ongerust te maken, maar wel extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit gebeurde door gebruik van metaaldetectoren en explosievenhonden bij de fouilleringen van supporters. Op verschillende plaatsen werden gewapende politiemensen gestationeerd. Volgens de politie waren de verscherpte controles er de oorzaak van dat veel supporters het begin van de wedstrijd moesten missen.

Er werd met spoed een dreigingsanalyse uitgevoerd. Daaruit bleek pas tijdens de wedstrijd dat geen sprake was van direct gevaar. De wedstrijd verliep verder zonder problemen. België boekte een kleine overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen Japan. In Brugge wonnen de Rode Duivels met 1-0. De enige treffer kwam in de 72e minuut op naam van Romelu Lukaku. 

  1. Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad
    video

    Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad

    Een 44-jarige Brit klaagt de Engelse reisaanbieder Jet2Holidays aan, omdat het bedrijf hem niet waarschuwde voor de gevaren in het waterpark bij een Spaans hotel. Graham Hyde liep ernstig rug- en nekletsel op nadat een flink uit de kluiten gewassen kind tijdens het maken van een bommetje keihard op zijn hoofd belandde. ,,Als ik had geweten hoe riskant het bij de uitlaat van een waterglijbaan is, was ik daar nooit in gegaan'', aldus het slachtoffer.