Volledig scherm
© AFP

Politie pakt baby af van stomdronken Amerikaan op Oktoberfest München

De politie in München heeft eergisteren een 28-jarige Amerikaan gearresteerd tijdens het jaarlijkse Oktoberfest. De man, die extreem beschonken was, liep met zijn baby op de borst. Toen hij viel, heeft iemand de baby van hem afgepakt. 

Omstanders waarschuwden de politie, terwijl zij de zorg voor de baby overnamen. Toen de politie aankwam, was de vader al zo dronken dat hij geen antwoord meer kon geven op de vragen. De toerist uit Texas bleef ook maar overgeven, waardoor de politie genoodzaakt was een ambulance te bellen. Dat meldt Local.de.

Opvang

De man is afgevoerd naar het ziekenhuis, en de Duitse politie heeft de baby meegenomen naar het bureau waar opvang voor het 1-jarige kindje is geregeld. 

De man is inmiddels weer vrijgelaten. De baby blijft voorlopig nog even bij de Duitse kinderbescherming. Het is niet bekend waar de moeder van het kindje is, en of zij ook aanwezig was op het evenement. 

Het jaarlijkse Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. 

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.
  2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.