Op 21 augustus 2015 konden drie Amerikaanse reizigers een in Brussel-Zuid opgestapte terrorist die een kalasjnikov wilde leegschieten in een volle reizigerscoupé overmeesteren.
Volledig scherm
Op 21 augustus 2015 konden drie Amerikaanse reizigers een in Brussel-Zuid opgestapte terrorist die een kalasjnikov wilde leegschieten in een volle reizigerscoupé overmeesteren. © AFP

Politie pakt twee jaar na dato verdachten aanslag Thalys op

In het onderzoek naar de verijdelde aanslag op de Thalystrein in augustus 2015, hebben Belgische rechercheurs vanochtend zes huiszoekingen verricht. Daarbij werden vier mensen opgepakt. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie (OM).

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'