Volledig scherm
Het gebouw van het gesloten uitvaartcentrum waar de lichamen van de kinderen werden gevonden. © Cantrell Funeral Home

Politie van Detroit vindt elf verstopte kinderlijkjes in plafond rouwcentrum

In de Amerikaanse stad Detroit zijn vrijdag, nadat de politie per brief een anonieme tip ontving, de overblijfselen van elf kinderen aangetroffen in het plafond van een voormalig uitvaartcentrum. 

Volgens de krant The Detroit News waren negen lichamen verpakt in een kartonnen doos en twee in plastic zakken in een lijkkist. Het gaat om de resten van elf babies die verstopt waren in een systeemplafond van het Cantrell Funeral Home.

,,De brief bevatte gedetailleerde informatie over menselijke resten in het uitvaarcentrum'', zegt politiewoordvoerder Brian Bowser. ,,Inspecteurs werden door de huidige eigenaar binnengelaten en vonden op de plek waarover de brief sprak een aantal dozen en een kleine lijkkist.''

Lichamen ongekoeld bewaard

,,Ik wist hier niets van'', zegt Jameca LaJoyce Boon, voormalig manager van het uitvaartcentrum. ,,Ik weet werkelijk niet hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren, en hoelang dit al aan de gang was. Dit is heel ongelukkig en er moet worden uitgezocht wie ze daar heeft verstopt.'' 

De uitvaartonderneming werd in april door de autoriteiten gesloten, toen bij een inspectie twee lijken werden gevonden die in gevorderde staat van ontbinding verkeerden. Ook werden lichamen ongekoeld bewaard in een garage.

Hoelang de lichaampjes van de kinderen in het plafond hebben gezeten, is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en liet het gebouw direct doorzoeken naar andere lichamen. Bij die inspectie zijn geen nieuwe stoffelijke resten aangetroffen.