Volledig scherm
Agenten verrassen het beteuterde ventje met een gloednieuwe fiets. © Polizia Locale di Milano

Politie van Milaan troost op verjaardag beroofd kereltje (6) met nieuwe fiets

Op je verjaardag beroofd worden van je splinternieuwe fiets. Hoe sneu kan een feestdag voor een 6-jarige uitpakken? Het overkwam een Italiaans kereltje vorige week. Dieven gingen er, terwijl de jarige op school zat, met zijn verjaarscadeau vandoor. De moeder van het beteuterde ventje belde de politie, die zich direct van zijn beste kant liet zien.

Quote

Iemand heeft geprobeerd je dag te verpesten, kleine man, maar dat is niet gelukt

Milanese politie, Comando di zona 6

De dienstdoende agent van het Milanese politiekorps die de aangifte van de moeder opnam, kon de aanblik van het wanhopige ventje niet aanzien en haalde zijn collega's erbij. Die trokken direct hun portemonnee en legden geld bij elkaar voor een nieuwe fiets. Aan het stuur van de vuurrode tweewieler hingen de agenten van het Comando di zona 6 een briefje.

,,Iemand heeft geprobeerd je dag te verpesten, kleine man, maar dat is niet gelukt’’, luidde de boodschap volgens lokale media. ,,Wij verontschuldigen ons, omdat iemand op je verjaardag niet alleen je fiets heeft gestolen, maar ook je mooie glimlach. De wereld behoort niet toe aan degenen die stelen, maar aan oprechte en eerlijke mensen zoals jij.’’ 

Speeltjes afpakken

Pitlane

La policia de Milán ha "reciclado" un Ferrari 458 Spider confiscado a un integrante de la mafia local en septiembre de 2015 para convertirlo en un coche oficial con el que patrullar de forma adecuada.

De moeder van het mannetje was geraakt door het gebaar van zijn ‘waakzame vrienden’. ,,Dit was een geweldige ervaring voor mijn zoon’’, zegt de vrouw. ,,Hij beseft nu voor het eerst dat er slechte dingen gebeuren en dat zijn ouders hem niet overal tegen kunnen beschermen.’’ Haar zoontje kon na het gulle gebaar weer lachen en wil nu later niets liever dan agent worden.

Dat de politie in Milaan er geen moeite mee heeft criminelen zelf hun speeltjes af te pakken, bleek gisteren tijdens het jaarlijkse Ghisa-festival op het Beccaria-plein. Daar maakte een bijzondere gast zijn opwachting. Een blinkende Ferrari 458 Spider in flitsende politiekleuren. De wagen werd in 2015 in beslag genomen en na compleet te zijn nagekeken door Ferrari-monteurs in 2017 aan het Milanese korps geschonken.

De politie gebruikt het racemonster, dat niet alleen rood, wit en groen is gespoten maar ook van zwaailichten en sirenes werd voorzien,  in diverse delen van Italië, om te laten zien dat misdaad niet loont. Een dikke middelvinger naar de georganiseerde criminaliteit. En een extra opsteker voor de kleine fietser. ,,Nu heb jij ook een nieuwe bolide, een echt politiewagen.’’

  1. Tina (41) gaat dood en doet verdrietige oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Tina (41) gaat dood en doet verdrieti­ge oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Een terminaal zieke moeder uit het Belgische Halen (bij Hasselt) heeft een aangrijpende oproep gedaan op Facebook. Tina Vandenbosch (41) kreeg eerder deze maand te horen dat de kanker waartegen ze vecht is uitgezaaid en dat er geen hoop meer is op genezing. In de tijd die haar nog rest, wil ze zo veel mogelijk herinneringen achterlaten voor haar kindjes van 3 en 4 jaar. Daarvoor vraagt ze suggesties van iedereen die kan helpen.