Beelden van ....
Volledig scherm
Beelden van .... © Livonia Police Department

Politie VS deelt beelden van meisje (9) dat peuter van verdrinkingsdood redt

Video‘In Amerika sterven elke dag drie kinderen door verdrinking’. Met die woorden begint de politie van Livonia in de Amerikaanse staat Michigan haar bericht op Facebook, om daarna een filmpje te delen van een hotelzwembad in de stad. Een peuter stapt het water in en niemand heeft het in de gaten.   

‘Gelukkig kunnen ouders een sleutelrol spelen in het beschermen van hun kinderen van verdrinking’, gaat de politie verder. Ook het incident dat de politie in het filmpje toont loopt gelukkig goed af. Maar de boodschap is duidelijk. 

Niks in de gaten

Een tweejarig jongetje stapte op 24 januari plots het water in van het zwembad in de Holiday Inn. Het kind spattert wat met het water, het trappelt wat. Daarna drijft het weg, steeds levenslozer, steeds dieper. De andere mensen in het zwembad, het zijn er ongeveer vijftien, hebben niks in de gaten

Het is een negenjarig meisje dat het jongetje in het water ziet. Ze staat op de kant, kijkt naar beneden. Ziet ze het nou goed? Is dat wat ze denkt dat het is? Ze loopt naar haar peettante verderop, haalt haar erbij. 

Reanimatie

De vrouw ziet meteen het gevaar en roept anderen 911 te bellen. Ze springt in het water en haalt het kind omhoog, ongeveer vier minuten nadat het onder water ging. Eenmaal op de kant beginnen twee verpleegkundigen - ze waren vrij maar ook in het hotel aanwezig - meteen de reanimatie. Er komt weer wat leven in het jongetje. 

Toegesnelde hulpdiensten namen daarna volgens de politie de hulpverlening over. Het jongetje wordt naar het ziekenhuis gebracht, wordt daar behandeld en kan dezelfde dag weer naar huis. 

‘Wonder’

De politie heeft de zaak onderzocht en overgedragen aan de openbaar aanklager. Er zijn nog geen aanklachten geformuleerd. De vier redders zijn door de politie van Livonia genomineerd voor een lokale erepenning. 

De politie van Livonia deelde de beelden afgelopen woensdag op Facebook. Zij hoopt ouders met de beelden te waarschuwen voor het gevaar van water. ,,Je ziet hoe snel een leuke avond kan veranderen in een drama’’, aldus Ron Taig van de politie van Livonia. Dit keer liep het goed af. ,,Het is een wonder’’, aldus Taig. ,,Dat is alles wat ik kan zeggen: een wonder.’’

Let op onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Pool Rescue

11 emergency Hi, we had an emergency in the pool. we were meeting at Schoolcraft holiday in express what's wrong there? I like to tell a child in the water. We're gonna we're getting everybody on the way. Baby Please come to the holiday. My oh my God, you do what you want.

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.