Politie weet wie vrouw van trap schopte in Berlijn

De politie in Berlijn weet wie de man is die op 27 oktober een jonge vrouw zonder enige reden van de trap in de metro van Berlijn schopte. De man is vermoedelijk naar zijn thuisland Bulgarije gevlucht.

De zaak leidde tot emotionele reacties in Duitsland en ver daarbuiten. De 26-jarige vrouw brak haar pols tijdens de val. De dader en drie kompanen liepen vervolgens totaal onaangedaan weg. Behalve het zinloze geweld stuitte ook het feit dat de politie de camerabeelden van het incident tot vorige week voor zichzelf hield op grote weerzin.

Volgens Duitse media is de dader een Bulgaar, die na de openbaring van de filmbeelden naar het buitenland zou zijn gevlucht. De politie in Berlijn heeft gezegd die informatie na te trekken. Maandag meldde het OM al dat één van de verdachten al was geïdentificeerd en werd ondervraagd. De man is inmiddels vrijgelaten. Zijn opmerkingen waren 'niet bijzonder nuttig', maar wel kon worden achterhaald dat de vier mannen elkaar kennen. 

Vier jonge mannen
Op de video, die een krappe week geleden werd vrijgegeven, is te zien hoe de vrouw kort na middernacht de trap afloopt in het metrostation in de Hermanstrasse. Vier jonge mannen duiken op. Een kerel met sigaret en bierfles in de handen, loopt achter haar aan. Hij versnelt en haalt plots uit naar het nietsvermoedende slachtoffer.

Ze stort naar beneden en landt op haar gezicht en bovenlichaam. De dader kijkt nog rustig naar hoe de vrouw een pijnlijke val maakt en wandelt dan ontspannen naar een andere uitgang met zijn vrienden. Onderaan de trap wordt de vrouw door medereizigers geholpen en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Volgende de politie in Berlijn heeft de vrouw geluk gehad en had het 'ook heel anders kunnen aflopen'.