Volledig scherm
Foto ter illustratie. Politieagenten in november 2015 bij Hotel Imperial in Wenen. © epa

Politie Wenen werkt aan dreiging aanslag

De Oostenrijkse politie heeft meer veiligheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van een waarschuwing aan verscheidene Europese hoofdsteden over het gevaar van aanslagen. De waarschuwing is voor de kerstdagen gedaan ,,door een bevriende inlichtingendienst'' , zei zaterdag Christoph Pölzl van de politie van Wenen.

Het was een algemene waarschuwing en geen alarm over een specifieke terroristische aanslag, zei Pölzl volgens de krant Der Standard. De namen van meerdere potentiële terroristen zijn genoemd, maar onderzoek hiernaar heeft nog niet tot 'concretere resultaten' geleid.

Overleg
De waarschuwing is geen aanleiding om evenementen af te gelasten. Wel is er maandag speciaal overleg in Wenen over de dreiging die vooral uitgaat naar samenscholingen van mensen rond oud en nieuw.

De politieleiding overlegt met allerlei instanties zoals de gemeente en het openbaar vervoer over de vraag hoe gereageerd moet worden als er zich bijvoorbeeld op oudejaarsavond inderdaad iets voordoet in Wenen. Zo moeten er politie-eenheden uit de provincie achter de hand worden gehouden om indien noodzakelijk onmiddellijk naar de hoofdstad te sturen.

  1. De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren
    PREMIUM

    De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

    Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.