Volledig scherm
Rabat. Foto ter illustratie. © REUTERS

Politie zet waterkanon in tegen leraren in Rabat

De Marokkaanse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met waterkanonnen een menigte uiteengedreven in Rabat. In de hoofdstad waren 15.000 leraren op de been om te demonstreren voor betere arbeidsomstandigheden.

De leraren wilden de nacht doorbrengen voor het parlementsgebouw om zondag aan te sluiten bij een grotere demonstratie die linkse oppositiepartijen, vakbonden en andere maatschappelijke organisaties in het leven hebben geroepen.

De oproerpolitie greep echter in toen gesprekken tussen agenten en de leraren over een geordend vertrek op niets uitliepen. De autoriteiten zouden bussen hebben aangeboden om de leraren thuis te brengen.

De politie en de overheid hebben nog geen reactie gegeven op wat er is voorgevallen.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.