Volledig scherm
© Facebook

Politie zoekt duo dat ontbeet met vermiste studentes

UpdateDe Panamese politie is dringend op zoek naar twee jongemannen die enkele uren voor de verdwijning van Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) ontbeten zouden hebben met de studentes uit Amersfoort.

Volledig scherm
Hier zouden kris en Lisanne ontbeten hebben met twee onbekende jongemannen. © Tripadvisor
Volledig scherm
Het zicht vanuit een van de helikopters die zoeken naar de vermiste Kris en Lisanne © Facebook
Volledig scherm
Leden van de Panamese civiele bescherming tijdens het zoeken naar de verdwenen meiden. © Facebook

De Nederlandse meiden zouden op de bewuste ochtend zijn gesignaleerd in 'Restaurante Nelvis' in Boquete in het gezelschap van twee onbekende jongemannen.

Via een oproep in het Spaans, Engels en Nederlands op de speciale Facebookpagina vraagt de Panamese politie om informatie over het mannelijke duo.

Panamees eten
Het bewuste café-restaurant staat op een lijst met horecagelegenheden in Boquete die worden aangeraden door de taalschool waar Kremers en Froon een cursus Spaans volgden. Het taleninstituut omschrijft 'Nelvis Café' als een typische Panamese cafetería (café met eten) waar locals en toeristen komen om te genieten van wat Panamezen dagelijks eten.

Op het menu van het eettentje, dat zowel ontbijt als lunch serveert, staan verschillende variaties van rijst met bonen en/of linzen met daarbij vlees, kip, vis en/of salades. Bakbananen zijn er verplichte kost en de prijzen van de maaltijden laag, zo luidt het.

Volgens Ingrid Lommers, de eigenares van de taalschool waar de meiden lessen volgden, ontbeten ze die dag echter bij hun gastgezin. Dat liet zij weten op een internetforum genaamd Boquete Panama Guide. 'Daar is geen twijfel over', schreef zij.    

Zoekactie
De zoekactie naar de twee vermiste meiden gaat vandaag verder en wordt geïntensiveerd, zegt de hulporganisatie die de operatie coördineert. Naast tientallen vrijwilligers worden nu ook speurhonden ingezet en meerdere helikopters, zo verklaarde dircteur Arturo Alvarado tegenover Panamese media. 

De hefschroefvliegtuigen gaan zowel in als buiten het gebied zoeken waar de Nederlandse studentes Spaans vorige week dinsdag verdwenen. Dat was in de buurt van Nationaal Park Volcán Barú. Daarnaast speuren helikopters ook in het gebied van de westelijke provincies Bocas del Toro en Chiriguí, die grenzen aan buurland Costa Rica.