Volledig scherm
Straatbeeld uit Baltimore. Foto ter illustratie. © AFP

Politieagent VS geschorst nadat hij man in elkaar slaat op straat

Een politieagent uit Baltimore is geschorst nadat hij een man afranselde op straat. Dat melden lokale nieuwsmedia. Het voorval werd gefilmd en online gedeeld. Op de beelden is te zien hoe de agent de man met enkele rake klappen op de grond werkt, alvorens hem in bedwang te houden. De politie start een onderzoek.

Het filmpje ging viraal nadat het op Twitter werd gezet door een burgerrechtenactivist. Het is niet duidelijk waarom de agenten ter plaatse waren.

Aan het begin van de video is het slachtoffer te zien in de achtergrond. Hij lijkt te roepen tegen de agent, die hem daarop een duw geeft. Wanneer de man zijn hand wegtikt, vliegt de agent uit de bocht. Hij begint de man te slaan en deelt ook een rake kniestoot uit, terwijl zijn collega hem probeert tegen te houden. Op einde lijkt het slachtoffer te bloeden terwijl hij op de stoep ligt.

De tekst gaat verder onder de tweet...

Veel internetgebruikers veroordelen het politiegeweld dat getoond wordt in de video. Hoofdcommissaris Gary Tuggle liet weten dat een onderzoek gestart wordt naar het incident. ,,Ik ben ontstemd door de beelden die vandaag naar boven kwamen”, luidt een officieel statement. ,,De betrokken agent werd geschorst terwijl we dit incident in zijn totaliteit onderzoeken.” 

Voor het onderzoek worden de bodycambeelden van de agenten bestudeerd. De politie zoekt ook naar getuigen.