Een roadblock op de weg naar de marinebasis in het plaatsje Boxel, net buiten Paramaribo.
Volledig scherm
PREMIUM
Een roadblock op de weg naar de marinebasis in het plaatsje Boxel, net buiten Paramaribo. © ANP / ANP

Politiebond: ‘Suriname dreigt ten prooi te vallen aan georganiseerde misdaad’

Noodbrief / videoDe Nederlandse Politiebond (NPB) slaat alarm. Als ons land niet investeert in de Surinaamse rechtsstaat, dreigt het land ten prooi te vallen aan de georganiseerde misdaad. ,,We moeten iets doen, het is nu of nooit”, zegt NPB-voorzitter Jan Struijs.

36 reacties

 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Ritus van den Berg. Er is al een vermogen in dat land gepompt, véél meer dan er ooit uitgehaald is,de huizen van de bewindslieden werden steeds groter, als er een Nederlandse delegatie langskwam stonden ze allemaal in de straten,te juichen, want daarna kwam er weer een geldschip binnen 🤫
 • J. Klinge

  1 jaar geleden
  De mentaliteit daar is totaal verkeerd. Onafhankelijk zijn betekend ook zelf je zaken goed regelen.
 • M De boer

  1 jaar geleden
  Kennelijk is Struijs vergeten dat zowel voormalig president Bouterse als de huidige vicepresident Brunswijk veroordeeld zijn voor handel in cocaine. Daarnaast is Brunswijk veroordeeld voor een bankoverval en is Bouterse veroordeeld voor de decembermoorden. Met zulke leiders van je land hoef je niet bang te zijn dat de criminelen de macht pakken, dat hebben ze namelijk al.
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Laat NPB-voorzitter Jan Struijs zich nu vooral bezig houden met criminaliteit in Nederland. Laat Suriname zijn eigen problemen met criminelen oplossen en vooral hun criminelen daar houden.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Laten we de zelfstandigheid van Suriname respecteren en alle banden verbreken.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?