De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas).
Volledig scherm
De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas). © VIA REUTERS

Politiechef neemt ontslag als raadslid na bloedbad op school Texas

UPDATEMeer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen als gemeenteraadslid. In zijn ontslagbrief schrijft Pete Arredondo dat hij tot zijn besluit gekomen is om het beste te doen voor de stad en ,,om verdere afleiding te minimaliseren”. Als politiechef werd Arredondo ruim een week geleden al met betaald verlof gestuurd.

  1. Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete

    Complotden­ker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenen­boe­te

    De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) boete die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten ‘bestraffende schadevergoeding’, die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.