Volledig scherm

Pool leeft al 5 jaar in zelfgegraven ondergronds hol

UpdateDe Poolse Piotr Koscik is de wanhoop nabij. Meer dan zeven jaar geleden kwam de man naar Antwerpen waar hij een baan kreeg als metselaar. Vijf jaar geleden raakte Piotr alles kwijt. Nu leeft hij op de Linkeroever van de Scheldestad in een zelfgegraven hol.

De Antwerpse regionale zender ATV maakte een nieuwsitem over de Pool die het huilen nader staat dan het lachen. Waarom de man in de penibele situatie terecht gekomen is, wordt niet direct duidelijk in de uitzending. Wel dat Piotr dringend hulp nodig heeft.

De man beweert zelf al meermaals door verschillende hulpinstanties weggejaagd te zijn, en heeft zijn hoop op enige vorm van hulp volkomen laten varen. Alleen de politie weet van zijn verblijf en zoekt hem zo nu en dan op in het hol van drie m2, twee meter onder de grond.

Piotr probeert zo veel mogelijk overdag te slapen, omdat hij bang is voor de ratten die 's nachts aan zijn deken knagen. Om niet te worden gebeten, wikkelt Piotr zich als een zombie in. Eten haalt de man uit vuilnisbakken van supermarkten. Koken doet hij op een vuurtje van takken en bladeren. Zijn etenswaren moet hij boven de grond hangen, anders vreten de ratten alles op.

Het is voor Piotr te hopen dat de uitzending hem wat goeds brengt. Want, zoals hij zelf zegt, zou hij niets liever willen dan weer een sprankje hoop kunnen koesteren.